Missie & visie

ALGEMEEN

Surfers Paradise is een actieve watersportclub in Knokke-Heist ten midden van de duinen vlak naast natuurreservaat Het Zwin. Al sinds 1988 kan je bij ons golfsurfen, windsurfen, kitesurfen en stand up paddle boarden. Daarnaast bieden we nog heel wat andere strand & zeesporten aan. Op zoek naar een locatie voor verhuur van watersportmateriaal, een privéles surf of andere les (privé of in groep),watersportkamp of schoolsportdag te Knokke-Heist? Teambuilding met het bedrijf? Afsluiten met een BBQ op het strand? Surfers Paradise heeft het allemaal!

MISSION STATEMENT

Surfers Paradise, a way of living close to the Ocean !

Ons doel: De passie voor watersporten doorgeven aan iedereen en een club runnen die openstaat voor jong en oud. Zonder onderscheid van kleur, taal of stand. Wij willen allen aanzetten om op een toffe, vriendschappelijke en sfeervolle manier zoveel mogelijk aan sport te doen. Dit alles ten midden van zee, zon en strand.

Onze werking heeft als visie om iedereen van elk niveau een zo verfijnd mogelijke watersportopleiding aan te bieden met de middelen die ter beschikking zijn. Bovendien moet dit gebeuren in een aangename sfeer.

Verfijnd betekent dus dat er voor elk facet van de werking wordt gestreefd naar topkwaliteit. Overigens moet iedereen, zowel onze trainers als surfers als vaste medewerkers als jobstudenten als vrijwilligers, overtuigd zijn of worden dat die kwaliteit de enige weg is naar een duurzame succesvolle werking.

Het groepsgevoel staat centraal en er moet hier constant aan gewerkt worden opdat elk lid van de werking zich betrokken voelt bij het geheel en dus niet alleen bij eigen ploeg, familie, bedrijf, kamp of groep.

Watersporten staat voor plezier en een unieke levensstijl. Maar die sporten eisen ook inzet en het respecteren en naleven van afspraken en regels. Het is zeker niet de bedoeling dat dit het amusement in de weg staat. Watersporten blijft genieten als iedereen zijn steentje bijdraagt om een goede sfeer te bekomen.

 

Als surfclub streven wij naar een positief imago en deze boodschap brengen we ook over, niet alleen naar de jeugd maar ook naar volwassenen. Respect voor milieu en materiaal, fair-play en een sportieve houding staan centraal.

Wij presenteren een zeer divers aanbod van watersporten voor jong & oud: onder meer golfsurfen, windsurfen, kitesurfen, stand-up paddle boarden, zeeraften, kajakken , efoilen, wingfoilen, pronefoilen, skimboarden, bodyboarden, skateboarden en strandsporten horen daarbij.

Dit kan iedereen beoefenen via Start To-sessies, surfkampen, gratis initiaties, bedrijfsincentives, teambuildings & familydays, events en schoolsportdagen. Daarnaast bieden we ook de jeugd de kans om toe te treden tot de surfteams waar ze wekelijks professionele begeleiding krijgen. Dit uitgebreide assortiment sportaanbod is werkelijk voor iedereen, ongeacht sociale en culturele achtergrond. Iedereen krijgt de kans om toe treden tot de wondere wereld van surfen.

Clubhuis en accommodatie

Ontdek in ons “Californian Clubhouse” te Knokke-Heist de surfbar met seizoensaangepaste Surfers Paradise kaart en de meest exclusieve surf-geïnspireerde decoratie van over de hele wereld. Buiten is het gezellig vertoeven op het ruime strandterras met Sunset lounge & cocktailbar.
Het strand is uitgerust met hangmatten, zitzakken, trampoline en een beachvolleyterrein.
De berging voorziet ruime kleedkamers, douches, onthaal en genoeg ruimte om club- en eigen materiaal veilig op te bergen. De professionele reddingsdienst houdt altijd een oogje in het zeil. Ook families en vrienden die willen genieten van een drankje of snack aan het strand van Knokke-Heist in een gezellige omgeving zijn bij ons van harte welkom.

Geschiedenis

In 1987 gaven de legendarische Californische Beach Boys in Knokke-Heist een live optreden en lokten daarmee zo’n 15.000 enthousiastelingen naar het strand, ter hoogte van de oude Swimming Pool. Amper één jaar later, in 1988, opende Frank Vanleenhove er Surfers Paradise om hetzelfde stukje strand om te toveren tot een Californisch ogende surfspot. Hierin werd hij gesteund door de stichtende leden van Surfers Paradise.

Subscribe to our newsletter

Don't miss new updates on your email
nl_BENL