E-foilcenter

e-foilcenter

Tarieven

e-foilen

Dit gloednieuwe watertuig bestaat uit een surfboard met onderaan een 50 cm lange foil – soort vliegtuigvin zoals eerder al gebruikt op surf-, kite- en windsurfplanken – met daarop een schroef gemonteerd. In het board zit een batterij die via de vin verbonden is met de schroef. Die batterij heeft, afhankelijk van lichaamsgewicht, windsterkte en gewenste snelheid, een levensduur ongeveer 90 minuten. Er kunnen snelheden bereikt worden tot 45 km per uur.
Wanneer je op het board staat, of ligt, heb je een remote control in de hand. Daarmee kan je via bluetooth de snelheid regelen. Wanneer het board op snelheid komt, zorgt de foil ervoor dat je als het ware een opwaartse stuwing krijgt, en komt het board dus los van het water. De gebruiker staat ondertussen op het board en zweeft geruisloos boven het water, als op een vliegend tapijt!

Safety first!
“Veiligheid primeert: eerst en vooral zit er rond het propellertje een bescherming, zodat je er niet mee in aanraking kan komen. Dan zijn een full wetsuit, een impact vest en een helm eveneens een must. Je kan immers aan een redelijke snelheid, van hoger dan normaal in het water vallen. Van zodra je de safety knop van de afstandsbediening loslaat stopt de propeller. Die kan je pas heropstarten eens je weer veilig op de plank zit. Zowel de plank als de afstandsbediening, zijn met je been en arm verbonden via een elastische leash.
Beste omstandigheden zijn een relatief platte zee, zonder veel wind noch deining. E-foilen doe je best buiten de branding en golfbrekers, en ook niet in de nabijheid van andere watersporters. Ideale aanvulling dus, op de sporten waarbij veel wind bijvoorbeeld de eerste vereiste is. Uiteraard zijn meren en kanalen mits toelating is ook ideale speelterreinen.
Watersporters die reeds foil ervaring hebben, zullen na enkele pogingen meteen weg zijn.

Professionele begeleiding
De eerste les op zee/ het Duinenwatermeer bieden wij maximale veiligheid aan via begeleiding van een instructeur die meevaart op de jetski/ Met een motorboot . Ben je met z’n tweeën kan er natuurlijk meegevaren worden waarbij je alles van dicht meemaakt, foto’s kan nemen of filmen.

E-Foilen op Surfers Paradise is mogelijk na reservatie via deze link
Ontstuimige zee ? e-foilen op Lakeside Paradise Duinenwatermeer

Tarieven:
1 uur initiatie all-in: 130 €/ leden 110 €
1 uur rental: 95 € / leden 75 €