Wingfoilcenter

Wingfoilcenter

Wingfoilen, de nieuwste windsport aan de Belgische kust!

Wingfoilen is nieuw, fun, en zeer toegankelijk voor beginnende surfers. Een Wing is een opblaasbare vleugel die je gewoon als windvanger hanteert, zonder gebruik van lijnen, bar of harnas. Een Wing, dat kan bestaan in verschillende groottes, werd speciaal ontworpen om uiteindelijk te kunnen gebruiken op een Foilboard.

Tijdens de initiatie leren we je de wing hanteren op een board met genoeg volume, zodat je comfortabel kan blijven staan. Indien mogelijk starten we op het harde zand op een speedsail op wielen. Hier leer je alle vaardigheden om de wing te behandelen en je evenwicht te houden. Wanneer je weet hoe je wind pakt ben je klaar voor het grote werk en vertrek je op het foilboard.

Bij voldoende snelheid krijg je lift en voor je het weet sta je, mits behoud van het juiste evenwicht en voetendruk, geruisloos boven het water. Surfers Paradise beschikt over alle maten wings, boards en foils.

Indien je geen ervaring hebt met het foil board, raden we je aan een les Tow-foilen te nemen. Hierbij wordt je getrokken door een hendel door de kabelbaan of motorboot. De ideale manier om voor een eerste keer kennis te maken met de foil. Je staat comfortabel op een groot board en de instructeur geeft je de correct snelheid om een eerste veilige vlucht te maken. Aan de kabelbaan heb je geen invloed van deining of wind, wat het succes garandeert! Met de motorboot of jetski kun je in vlakke zee heel wat afstand afleggen, ideaal om je benen gewend te maken aan het gevoel van het vliegen met de foil.

Tarieven wingfoilen

Non Members

  • Initiatie 2u groepsles: 80 euro pp
  • Gevorderd 1u/ groepsles: 100 euro pp
  • Lessen Pack voor 3 lessen (2u initiatie + 2x 1u groepsles): 250 euro
  • Privéles 2u: 220 euro
  • Tow Foil 1u duoles: 90 euro pp

Members

  • Initiatie 2u groepsles: 75 euro pp
  • Gevorderd 1u/ groepsles: 95 euro pp
  • Lesson Pack voor 3 lessen (2u initiatie +  2x 1u groepsles): 240 euro
  • Privéles 2u: 200 euro
  • Tow Foil 1u duoles: 85 euro pp

Inschrijven is mogelijk via onderstaand formulier. Zo kan je je beschikbare dagen vermelden en contacteren we je zodra er een match is met je beschikbare momenten en weerscondities.

Vermeld graag bij de opmerkingen indien je samen met iemand les wil volgen en indien je bepaalde momenten van de dag niet beschikbaar bent. We geven steeds les van 9u ’s morgens tot 21u ’s avonds, afhankelijk van de beschikbare wind.

nl_BENL