Week van de Zee op Surfers Paradise!

Van vrijdag 20 april tot en met zondag 6 mei is er de 22ste editie van de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen. Dit kan in klas- of familieverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over tien kustgemeenten. De slogan dit jaar is ‘ZandInZicht’. De zee, het strand en de duinen op een speelse manier leren kennen en er respectvol mee omgaan, is de boodschap.

Activiteiten ‘Week van de zee’
Het ruime publiek kan dit jaar deelnemen aan een vijftigtal activiteiten aan de kust. De Provincie selecteerde 10 blikvangers voor gezinnen met kinderen, waaronder een gezinspicknick in provinciedomein Raversyde, een zandfestival in Bredene en een Nieuwpoorts zeedorp. Voor het lager onderwijs stellen enkele kustbezoekerscentra 10 strandactiviteiten voor die de leerkracht zelf kan begeleiden zonder veel bijkomend materiaal.

Op Surfers Paradise kan men deelnemen aan 3 activiteiten:

1 – Op zondag 28 april viert Surfers Paradise “Lei Day”, dit is een Hawaiaanse feestdag waarbij iedereen met een bloemenkrans om de hals meedoet aan een ceremonie dat zich op het water afspeelt. Een “Lei” is een Hawaiaanse bloemenkrans. 2 seizoenen geleden organiseerde Surfers Paradise dit evenement voor het eerst in samenwerking met Cultuur Knokke-Heist naar aanleiding van de Surf’s UP tentoonstelling in het Cultureel Centrum te Knokke-Heist.Alle deelnemers waren razend enthousiast zodat men hier een jaarlijkse traditie van maakt, surfen neemt in Knokke-Heist immers een belangrijke plaats in.
Ook dit jaar weer worden alle surfers verwacht om tegen 16u al peddelend van wal te steken met hun surfplank en even verder op zee een grote cirkel te vormen. De ceremoniemeester van dienst zegt enkele woorden waarna alle bloemen in de lucht gegooid worden en iedereen overgaat tot de “big splash” . Op die manier voelen alle surfers zich verbonden en brengen ze een ode aan de zee en al wat daarin leeft, de golven, de natuur, en hopen ze zo een goed surfjaar in te gaan.
Surfers Paradise verschaft gratis wetsuit en surfplank voor diegenen zonder materiaal dus iedereen is welkom.
Nadien kan iedereen genieten van een live Dj tunes met Dj Red Rum en een echte beachBBQ.
Voor de eerste maal geven wij gratis initiatie lessen golfsurfen en/of Stand up Paddle vanaf 13u, inschrijven voor deze gratis lessen via https://www.ikwatersport.be/
Programma op Zondag 28 april @ Surfers Paradise:
13u: Gratis initiatielessen
16u: Circle of Surf
16u30: Live Dj tunes van Red Rum
18u: Surf & Turf BBQ
Iedereen komt liefst met lei (die zijn ook voorzien) en kan bij het drinken van een heerlijke cocktail om 16u genieten van een live music gevolgd door een heerlijke Surf & Turf BBQ.
De dag zelf is volledig gratis,
Inschrijven voor de BBQ kost €23 per persoon,
reservatie noodzakelijk via julie@surfersparadise.be
Surfplank en/of wetsuit nodig voor de circle of surf ? mail naar thomas@surfersparadise.be

2 – Iedereen kan gratis, mits reservatie via julie@surfersparadise.be , deelnemen aan onze gratis sessie Beach Yoga op woensdag 1 mei van 11u tem 12u!!

3 – Op zondag 5 mei wordt Surfers Paradise Kids Paradise!!!
Om 14h begint een dag vol pret: springkasteel, grime, knutselen, golfsurfen, boogieboarden, supzilla & skimboarden in de skimpool van @skimzone
Na al dat sporten is het lachen geblazen met de fantastische show van Papa Chico en smullen van een heerlijk vieruurtje.
Inschrijven niet nodig, deze superleuke dag is helemaal GRATIS!
Time & Place to be: Zondag 5 mei – 14h – Surfers Paradise!!!

Samenwerking met tal van partners
Voor de ‘Week van de Zee’ werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, wandelclubs, natuurorganisaties en andere partners aan de kust. Alle activiteiten en de praktische informatie zijn terug te vinden op de website www.weekvandezee.be.

nl_BENL