SURFERS EN LAKESIDE PARADISE TE KNOKKE-HEIST ZIJN VANAF NU GEBREVETTEERD HOFLEVERANCIER WATERSPORTEN !

Zaakvoerder en Surfpionier Frank Vanleenhove werd op het paleis te Brussel ontvangen om er de officiële oorkonde uit handen van Koning Filip te ontvangen.
In 2011 reeds stapte de – toen nog – Prins het strand van Surfers Paradise op met de vraag of hij er kon leren kitesurfen. Surfers Paradise was in die tijd al een internationaal erkende IKO kitesurfing school en beschikte over alle materiaal en vaartuigen om iedereen de sport vlot en veilig aan te leren.
Het was Frank Vanleenhove die de Koning mocht ontvangen en hem de eerste kneepjes van het vak aanleerde.
Frank: “de Koning was van meet af aan zeer gemotiveerd en was ook goed op de hoogte van wat het kitesurfen eigenlijk inhoudt. Nadat we de eerste lessen doorlopen hadden herinner ik mij dat hij bij de derde sessie vastbesloten zei “vandaag wil ik echt op de plank staan”.

 

Credit: © Koninklijk Paleis, België/Palais Royal, Belgique/Königlicher Palast, Belgien/Royal Palace, Belgium

 

Het is inderdaad zo dat je eerst de vlieger onder controle leert houden op het strand, daarna leer je “body draggen” in het water , daarna leer je waterstarten met de plank, waarna het varen zelf aan de beurt komt. Ik was dan ook heel fier op mezelf en op mijn team van instructeurs wanneer we na een tijdje de koning over het water zagen glijden en hem zoals alle andere beoefenaars met een grote voldane smile terug het strand zagen opwandelen na een geslaagde sessie.

Ik herinner mij dat hij naderhand ook zijn eigen materiaal aanschafte en ook op reis in het buitenland aan het kiten ging, daar toonde hij mij dan heel trots zijn beelden van.
Zijn enthousiasme moet aanstekelijk gewerkt hebben want op een bepaald moment had ik ook het plezier om de kinderen allemaal samen hun eerste surflesje te geven, met Koningin Mathilde als fiere mama toekijkend vanop het strand. Ik weet nog dat er toe heel wat plezier aan te pas kwam, niet alleen toen één van hen een mooie golf af surfte, maar ook toen er koddige valpartijen aan te pas kwamen.

Prins Emmanuel ging nog een stapje verder en leerde tevens windsurfen, een watersport die hij momenteel al op een zeer mooi niveau onder de knie heeft.
Dat de koning ook op de hoogte bleef van de nieuwste ontwikkeling, bleek toen hij jaren later polste naar de mogelijkheden om ook te leren foilen.

Naderhand merkte ik dat de Koning natuurlijk een zeer druk schema heeft, en als je een sport wil beoefenen waarvoor een bepaalde windsterkte nodig is ben je daar rechtstreeks afhankelijk van. Voor niemand makkelijk, en dus zeker voor de Koning ook niet. Soms belde hij mij dat op met de mededeling dat hij die of die dag kon komen en moest ik de beslissing nemen al naar gelang de windvoorspellingen of de lessen al dan niet gingen kunnen doorgaan.

Gelukkig was er dan ook Lakeside Paradise waar de familie terecht kon ingeval van wind- en golfloze dagen want om te wakeboarden heb je wind noch golven nodig.
Ik gaf er de koning zijn allereerste foil les en prins Emmanuel bleek ook een getalenteerd wakeboarder te zijn, hij toonde zelfs interesse om ons Tomorrow team te vervoegen.

Al bij al ben ik uitermate fier voor de eer die ons nu te beurt valt, 2022 betekent mijn 40e jaar op het strand, Surfers Paradise vierde onlangs zijn 35e verjaardag en één van de voorwaarden om hofleverancier te worden is dat je kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt. En dit is waar we met onze beide paradijzen voor staan, elke les die we geven beantwoordt hieraan en elke bezoeker wordt op dezelfde manier ontvangen en verzorgd, en dat was nu niet anders. Ik denk dat de Koninklijke familie zich tijdens hun bezoeken toch even op vakantie voelde en dat is en blijft ons grote doel.

Ikzelf geef reeds watersportlessen sinds ik 15 jaar ben, en hetgeen mij het meeste aanspreekt is dat we reeds duizenden watersporters op die ongedwongen en gepassioneerde manier gelukkig gemaakt hebben, met dus in feite nu als absolute kers op de taart de Koninklijke familie.

Echter wil ik benadrukken dat dit niet alleen mijn verdienste is. Het team van Surfers en Lakeside Paradise droeg zijn steentje bij en ik wil ook het gemeentebestuur en alle ondernemers van Knokke-Heist bedanken want het is ook door hen dat de Koninklijke familie regelmatig afzakt naar onze mooie, propere, veilige, en veelzijdige gemeente waar kwaliteit voor iedereen eveneens een must is.

Ik denk dat we met zijn allen fier mogen zijn op een kitesurfende Koning, ik denk niet dat er nog landen ter wereld zijn waar er een hofleverancier watersporten bestaat en ik hoop hen nog vele jaren te mogen begroeten op en van het water. Het bezoek aan het paleis was hartelijk, en de koning nam ruim de tijd voor een praatje. Hij merkte op dat we elkaar nu in een gans andere omgeving ontmoetten, terwijl ik opmerkte dat onze outfits er nu ook enigszins anders uitzagen. Wat mij nog meer verheugde is dat de koning nog steeds gemotiveerd is, zeker in conditie is, en het komende jaar wil leren wingfoilen, de allernieuwste watersporttrend.

’s Avonds tijdens het banket maakten we dan kennis met heel wat andere hofleveranciers en bleek dat we allemaal één ding gemeen hebben: passie voor wat we doen.”

https://www.hln.be/knokke-heist/mijn-dorp-frank-vanleenhove-de-man-die-koning-filip-leerde-surfen-toen-de-beach-boys-hier-optraden-was-knokke-heist-even-echt-californie~a001ea96/?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_campaign=newsletter&utm_content=regio&utm_content=regio&ctm_ctid=350bba1c50522aec6edba808b33cc535%3Futm_source%3Dhln&ctm_ctid=350bba1c50522aec6edba808b33cc535&cb=03ea66d837cfdb8e12a294097624a9ad&auth_rd=1

nl_BENL