Stand Up Peddel of SUP seizoen van start

Het prachtige weer en de gunstige oostenwind zorgden ervoor dat niet minder dan 50 enthousiastelingen kwamen opdagen voor de eerste Surfers Paradise SUP trainingstocht van het seizoen. Er werd gestart aan het Zwintriatlon ponton in Sluis, waarna iedereen koers zette richting Hoeke. Daar was de eerste welverdiende bevoorrading voorzien. Vandaar richting Oostkerke even plat gaan onder de brug, en de laatste 750m tot aan de Siphon in Damme. Daar stond de paashaas klaar met een drankje en een paashapje.

Voor wie het suppen wil uitproberen worden er zowel op Surfers als op Lakeside Paradise suplessen gegeven door gediplomeerde instructeurs en kan ook alles gehuurd worden om daarna zelfstandig aan de slag te gaan. Om vanuit Surfers Paradise te toeren op de Noordzee kijk je best uit naar een min of meer wind loze dag met weinig of geen golfslag. Op Lakeside Paradise kan je elke dag terecht. Reserveren is aangeraden. Er zijn ook wetsuits en zwemvesten beschikbaar.

Suppen biedt een totale body work out aan op het water zonder extra belasting voor spieren en gewrichten. Bovendien is het relaxerend in een natuurlijke omgeving en kan je onderweg nog een praatje maken met je mee peddelende buurman of -vrouw. Net als tijdens het joggen de perfecte vetverbranding dus, terwijl er ook duchtig aan je sixpack gewerkt wordt. Daarnaast goed voor je evenwichtsgevoel, teenspieren, enkels, onder- en bovenbenen, borst- en rugspieren en beide armen uiteraard.

Surfers Paradise organiseert maandelijks een suptocht waar iedereen kan aan deelnemen ongeacht het niveau. Iedereen peddelt op zijn of haar tempo en er wordt telkens gewacht op bepaalde punten. Voor iedere tocht is er voorafgaandelijk een initiatie ter plaatse die iedereen snel op weg helpt, terwijl de vergezellende instructeurs tijdens de tocht voortdurend je peddeltechniek verbeteren indien nodig. Ook voor wie een eigen groep samenstelt zijn peddeltochten de ideale uitstap.

Programma:

  • Pink Paddle: 24 mei, 18u (dames)
  • Midsummer Paddle: 21 juni, 18u
  • Suppen naar Sergio, van Surfers Paradise naar Republic Cadzand, met diner als afsluiter. 28 juni 18u.
  • Purple Paddle: 6 september, 18u (dames)
  • Sup’n Dine Côte Belge : 13 september, 18u

Alle inlichtingen en inschrijvingen : mail naar info@surfersparadise.be of bel 050/615960

nl_BENL