“Rats” starten vol enthousiasme het nieuwe surfseizoen.

Het Surfers Paradise golfsurf trainingsteam bestaat 11 jaar! Jongeren tussen 8 en 16 jaar komen elke zondagnamiddag van 13.30u-16.30u samen om te trainen. De focus tijdens deze trainingen is vooral om het golfsurf niveau van jongeren in België op te trekken, terwijl een portie amusement hier uiteraard niet aan mag ontbreken! In een ontspannen sfeer en onder begeleiding van Jerry Brown (Costa Rica) en Adrian Carpels (Knokke-Heist), leren de jongeren niet enkel de tips&tricks van het surfen, maar ook de discipline en routine die erbij horen om een goede surfer te worden. Naargelang niveau en leeftijd worden de jongeren in verschillende groepen ingedeeld teneinde de meeste vorderingen te maken.  Het team wordt daarom ook opgesplitst in een wedstrijdteam en een “rookie”team.

Enkele oude Paradise Rats teamleden hebben zich ondertussen opgewerkt naar de top. Dean Vandewalle, die nu in Costa Rica woont en zich aan het klaarstomen is om straks pro surfer te worden. “Rat” Jack Verbraeken uit Knokke-Heist, studeert ondertussen in Australië om er veel te kunnen surfen, werd Belgisch kampioen terwijl ook Arnaud Bailyu en Loic Kaessner reeds vele podiumplaatsen behaalden op diverse wedstrijden.

Elke sessie start met een aangepaste surfopwarming alvorens de Rats te water gaan of starten met andere activiteiten. Wanneer er surfbare golven zijn, wordt er tijdens de sessies zo veel mogelijk gesurft zowel op het strand van Surfers Paradise als op andere goede surfspots, waarbij gebruik gemaakt wordt van het teambusje. Met behulp van professionele video-analyses en wedstrijdsimulaties worden de jongeren zo goed mogelijk voorbereid om zelfstandig te surfen en aan wedstrijden deel te nemen in binnen- en buitenland.

Indien er niet voldoende golven zijn om te surfen worden andere activiteiten georganiseerd die zowel de techniek van het surfen als de fysieke conditie en kracht bevorderen: peddel-race, suppen, skateboarden,  wakeboarden & foilen op Lakeside Paradise. Via een What’s App groep wordt het team ook gedurende de week op de hoogte gehouden wanneer er goeie golven zijn.

Na het succes van vorig jaar, wordt het seizoen dit jaar terug afgesloten met een groepsreis naar Marokko tijdens de herfstvakantie.

Gratis kennismaking

Wens jij het Rats-team te vervoegen? Aanmelden kan via julie@surfersparadise.be of kom langs op zondagnamiddag 13.30u om een eerste gratis sessie mee te volgen. Als rat betaal je €150 voor het hele seizoen. Hierin is al het materiaal zoals wetsuit en boards, verplaatsingen met het surfbusje en  coaching inbegrepen. Lidmaatschap is nodig om rat te worden (€100 per kalenderjaar, familiekortingen mogelijk!), hierbij geniet je van talrijke voordelen en ben je tevens lid van Lakeside Paradise (persoonlijke barrekening, barkorting, korting op huur materiaal & lessen, uitnodiging tot events, …).

Wil jij erbij horen maar denk je nog niet goed genoeg te kunnen surfen of wil je het graag eerst eens uitproberen? Volg een lesje of een 5-uren stage met privéinstructeur. Op surfers Paradise worden er vanaf nu elke dag golfsurflessen gegeven, reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan ook met meerdere personen, dus neem gerust een familielid of vriend(in) mee!

Surfers Paradise rats training, tot eind oktober iedere zondagnamiddag van 13.30-16.30u.

Paradise Surfing “chicks”

Omdat de dames niet willen achterwege blijven en ook omdat er meer en meer meisjes eveneens naar de plank grijpen wordt er vanaf mei ook gestart met een meisjes groep, de “surfing chicks”. Van zodra er 8 kandidaten zich aanmelden, wordt een afzonderlijke groep gevormd die op dezelfde uren van de wekelijkse surftraining kan genieten. Vanwege de opstart is iedereen hier nu op welkom, ook wie geen ervaring heeft maar surfen op zondagnamiddag wel ziet zitten. Wil je erbij zijn, mail naar julie@surfersparadise.be of kom eveneens op zondagnamiddag 13.30 eens kennismaken en proeven van de surfsfeer !

nl_BENL