Propere duinen !

Zondag kwamen tussen 10u en 18u zo’n honderdtal mensen naar Surfers Paradise om er samen met de Surfers crew de duinen ten oosten binnenste buiten te keren en alle mogelijke afval te verzamelen.

Al bij al viel het nog goed mee na de drukke seizoensmaanden. Er werd zo’n 200 kg afval verzameld, hoofdzakelijk van mensen die tussen Surfers Paradise en het Zwin de duinen introkken om te gaan picknicken: drank- en eetverpakkingen dus.

Frank Vanleenhove: “De Gemeente levert al uitstekend werk aan de waterlijn, en ook de in de onmiddellijke omgeving van de dijk zien wij met de regelmaat van de klok de mannen van de opruimdiensten alle afval oprapen.

Wij namen de mensen echt mee tussen te struiken, en al bij al is het toch een grote zone van 3 km duinen dus we waren blij van daar ons steentje bij te dragen. Maar het weer was prachtig dus eigenlijk was het best wel genieten. Wat ons plezier deed was dat er veel families met kinderen opdaagden, zodat vooral zij van jongs af aan geleerd worden van nooit ergens afval achter te laten. Mensen die iets gaan drinken en genieten van de pracht van het Zwin en de duinen zouden in feite in de eerste plaats moeten weten dat zij nadien hun rommel moeten meedoen want dat zijn toch mensen die van de natuur willen genieten ?

Voor Surfers Paradise hebben we vorig jaar nog een speciale afvalbak geplaatst met de tekst “Afval uit het Zwin ? Hier deponeren” dus zien ze dat al wanneer ze doorgaan richting Zwin, een kleintje om dat op de terugweg onze afvalbak te gebruiken niet ? Hopelijk wordt het alleen maar beter en kunnen we blijven streven naar propere duinen en stranden.”

 

nl_BENL