22 maanden onderweg….en nu aangekomen op Surfers Paradise!

De uit Zweden afkomstige Jonas Böhlmark  (33 jaar) zette gisteren voet aan wal op Surfers Paradise, na een tocht van…22 maanden. Al die tijd geleden vertrok hij in Noorwegen per SUP over de zee om met een gemiddelde van 8 tot 10 uren per dag te Stand Up Peddleboarden en zo van strand tot strand te peddelen. Overnachten deed hij telkens op één of ander strand in een slaapzak…

 

Het einde is nog niet echt in zicht want het volgende doel is Ramsgate (Verenigd Koninkrijk) en dat via de moeilijkste weg: de Noordzee oversteken vanuit Nederland voor een tocht van 160 km.

 

Zijn begeleidingsteam zit in Zweden, waar ze alle mogelijke toestemmingen dienen aan te vragen en nu dus op zoek zijn naar een begeleidingsboot, want dergelijke tocht alleen doen is ten stelligste af te raden natuurlijk. 

 

De Noordzee is één van ’s werelds drukst bevaren routes waar je niet met je SUP tussen wil belanden. Als Jonas dit huzarenstukje tot een goed einde weet te brengen, weet hij niet wat de volgende stap zal zijn, het wordt afwachten dus. 

 

Hij was alvast tevreden over de “aloha” ontvangst die hij kreeg op Surfers Paradise en stond graag iedereen te woord. Opmerkelijk was zijn dieet op zee om tijdens het peddelen nooit zeeziek te worden: melk, water en sinaasappelen. Gelukkig schafte de Surfers Paradise pot andere kost en kon Jonas krachten opdoen vooraleer verder te peddelen.

Vorige dia
Volgende dia
nl_BENL