Europese première op Surfers Paradise

Ook dit jaar biedt Surfers Paradise via de Fliteschool het e-foilen aan als hét alternatief bij platte zee en lichtweer condities.
Dat het foilen aan een wereldwijde verovering bezig is behoeft geen uitleg.
Het E-Foilen gaat mee in deze trend en de evolutie is jaar na jaar spectaculair te noemen. Een E-Foilboard beschikt over een batterij die een propeller aandrijft op de vleugel onder water.

Het is niet alleen een leuke sport op zich, het laat beginnende foilers toe om zonder probleem het foilen onder de knie te krijgen, welke vorm je dan ook maar wil beoefenen.
Het wingfoilen is zonder meer de meest beoefende tak momenteel, daarnaast zijn er ook het kitefoilen, het windsurffoilen en het surffoilen.

Bij het efoilen kan je kiezen voor een volumineus en makkelijk board waar je comfortabel op kan rechtstaan met de afstandsbediening in je hand.
Hiermee regel je de snelheid, en eens die voldoende is komt het board al zwevend uit het water zodat de beoefenaar alleen nog maar via de foil – een vleugel onder het board – het water raakt.
Je voelt dus geen weerstand noch golfslag meer, wat zorgt voor een soort gewichtsloosheid en zwevend gevoel over het zilte nat.
Eenmaal je deze evenwichtstoestand onder de knie hebt raak je helemaal verslaafd en is de stap naar andere foilvormen makkelijk gezet.

Op Surfers Paradise kan je niet alleen een lesje nemen om het efoilen in no time onder de knie te krijgen, nadien kan je ook de efoil huren om op de Noordzee te gaan rondzweven.

Daarvoor zijn er speciaal de veilige Flite Air en de Flite Air Pro, allebei vervaardigd uit een stijve opblaasbare constructie en uitgerust met uiterst stabiele vleugels.

Europese Premiere

Surfers Paradise slaagde erin om via Efoilservice België een board in het gamma te krijgen dat uitsluitend bestemd is voor de geoefende expert-foiler.
Deze “ Flite Ultra” heeft een “folding prop”: als de beoefenaar de deining afrijdt en hij de schroef tot stilstand laat komen dan klapt deze in en biedt op deze manier geen weerstand meer, met als gevolg dat er gewoon verder kan gesurft worden op de deining van de zee terwijl het board alleen op de vleugel verder surft.
Komt er een einde aan de rit dan wordt via de afstandsbediening de schroef weer op snelheid gebracht en kan men op zoek naar de volgende golf.
Belangrijk is ook dat, wanneer de surfer het evenwicht verliest en in het water valt, de schroef ook onmiddellijk stopt met draaien terwijl een leech ervoor zorgt dat de plank zich nooit kan verwijderen van de surfer.

Surfers Paradise is dagelijks geopend en lessen kunnen gereserveerd worden via de website Inschrijvingsformulier e-foilcenter – Surfers Paradise
Om iedereen in optimale omstandigheden te laten genieten kiezen we de beste dagen en momenten uit waarna je verwittigd wordt dat het tijd is om een leuke ervaring mee te maken.
Surfers Paradise voorziet alle benodigdheden zoals wetsuit, zwemvest, helm… en een gemotiveerde instructeur.

De kostprijs van een E-Foil bedraagt ongeveer 15.000€
Een uur les alles inbegrepen kost 150 €, terwijl een E-Foil huren 110€ per uur kost.
De lessen kunnen alleen of per twee geboekt worden.

nl_BENL