Eneco Clean Beach Cup 2019

Surfers Paradise – zondag 24 maart 2019

Op de stralende eerste zondag van de lente hebben 169 leden en sympathisanten deelgenomen aan de 10de editie van de Eneco Clean Beach Cup.

Maar liefst 1269,19 kg werd opgehaald over een afstand van 2,5 kilometer. Dit door het samenwerken van alle 169 gedreven paradise leden & vrijwilligers die met een rood hesje, bandana, prikkers, handschoenen en een vuilniszak het strand onderhanden namen.

De eerste 2 kilometer werd er gering afval gevonden. Maar bij het inwandelen van de Zwin monding werd er heel veel afval opgehaald: resten van kampvuren, veel gevulde hondenpoepzakjes, touwen, kapot glas, rietjes, plastieken stokjes en veel aangespoeld afval uit de zee. Duidelijk dit jaar minder sigarettenpeuken maar meer microplastics, plastiekzakken en flessendopjes.

Surfers Paradise startte reeds 25 jaar geleden, onder leiding van Frank Vanleenhove, met deze grote voorjaarse strandschoonmaak. Nu zijn er verschillende partners (Eneco, FastForwardEvents, National Geographic, Renewi Bakken, Studio Brussel) die bij dit gebeuren betrokken zijn om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te kiezen voor een lange termijnvisie voor onze oceanen.

Surfers Paradise streeft ook verder naar “take 3 for the sea”. Het doel is om drie stukjes afval mee te nemen iedere keer je het strand afloopt.

We kijken uit naar de World Clean Up Day op zaterdag 21 september 2019.

nl_BENL