Coast Cleanup Day – 21/09/19

Voor de tweede maal organiseert “Proper Strand Lopers” een gigantische strandopruimactie in kader van World Cleanup Day, en dit op zaterdag 21 september.

Dit in navolging van het eerste evenement van vorig jaar waarbij 18 miljoen vrijwilligers uit 157 landen hun krachten bundelden om de planeet, en in dit geval het strand, schoon te maken.

Ook met Proper Strand Lopers werden vorig jaar in ons land zo’n 544 vrijwilligers gemobiliseerd en begeleid langs in totaal 41km kust.

Deze keer zullen we met  Coast Cleanup Day 2019 trachten om  de gehele Belgische kust integraal te coveren door, in alle badplaatsen op de start- en stopplaatsen, materialen en begeleiders te voorzien voor alle trajecten die op elkaar aansluiten.

Niet is er enkel trajectbegeleiding, de meeste start- en stopplaatsen zijn surfclubs en beachbars van waaruit ook doorlopend vrij kan geruimd worden.  De materialen worden voorzien in samenwerking met alle gemeentelijke diensten.

De map met alle informatie staat op ons facebookevenement en men kan zich hierop registreren of ons een email sturen: info@properstrandlopers.be

Surfers Paradise te Knokke-Heist zoekt ook “Proper Duinen” lopers !!

Surfers Paradise is de meest oostelijk gelegen surfclub langs de Belgische kust en grenst aan het duinengebied dat zich uitstrekt tot aan de Nederlandse grens. Omdat het minder voor de hand ligt om de duinen op en af te lopen zijn hier meer handen nodig !, Het eventuele afval ligt immers beter verscholen dan pakweg op het vlakke strand, en dikwijls moet men door duin en struik te lopen om daar alle vastgewaaide en achtergelaten afval te verzamelen. Een ietsje sportiever gegeven dus, maar iedereen krijgt de keuze: genieten van een flinke strand- of duinwandeling vergezeld van je vuilniszak, en meteen het strand proper maken voor de komende winter !

Dus afspraak op Surfers Paradise voor een oostelijke of westelijke opruiming, zondag 21 september vanaf 14u !

 

nl_BENL