België’s Topsurfer Dean Vandewalle bezoekt Paradise rats.

België’s topsurfer Dean Vandewalle (16) bezoekt Surfers Paradise Rats te Knokke-Heist.

Dean Vandewalle is één weekje in het land. Meteen goed voor een bezoekje aan de wekelijkse trainingen van de Paradise Rats op zondagnamiddag. 3 Onder hen zijn mee met Nationaal Trainer Lars Musschoot op Stage naar Frankrijk, andere zijn nog op (surf)vakantie, maar de aanwezige rats luisterden wel naar Dean’s verhaal hoe zijn surfjaar tot nu toe verliep. Tot slot was er gelegenheid om vragen te stellen, en samen op de foto te gaan.
Dean leerde surfen op Surfers Paradise toen hij 5 jaar was, vooraleer met zijn familie te verhuizen naar Costa Rica. Van daaruit werkt hij aan een professionele surf carrière. De rats hadden vooral oor naar alle bestemmingen die hij aandoet , en naar de maner waarop school aangepakt wordt: 4-5 uur per dag “homeschooling” op de laptop aangepast aan het ritme van de golven. Niet makkelijk, maar noodzakelijk om de nodige diploma’s te halen.
Dean is net terug van Portugal waar hij deelnam aan de Europese kampioenschappen voor landenteams. België werd zevende. Niet slecht voor een niet echt surfland aan de Noordzee. Van hieruit gaat het naar Biarritz Frankrijk en Spanje om er enkele wedstrijden af te haspelen. In oktober mee met de Surfers Paradise surftrip naar de Mentawai islands, en vandaaruit naar de wereldkampioenschappen in Huntington Beach, Californië. Van daaruit ook naar Nland Surfpark , een artificieel surfpark met echte golven nabij Houston , Texas. Hier worden de Amerikaanse pro’s klaargestoomd om deel te nemen aan de Olympische spelen in Tokio 2020. Na een tussenstop in Costa Rica gaat het via Papoea Indonesië in Januari 2019 naar Hawaii, en van daaruit terug naar Costa Rica.

Ook Dean droomt er van om als Belg deel te nemen aan de Olympische spelen…wordt ongetwijfeld vervolgd !

Exclusieve high res surffoto’s van Dean te verkrijgen op aanvraag.

nl_BENL