Beach movie week

Geen velden gevonden.

Geen velden gevonden.

Geen velden gevonden.

Geen velden gevonden.

Geen velden gevonden.

Geen velden gevonden.

Knokke-Heist krijgt nu ook een eigen Surf-Filmfestival!

De badstad Knokke-Heist heeft al tientallen jaren wat met watersporten, surfen en al hetgeen wat er rond komt kijken…


Met zo’n 5 watersportclubs, de vroegere Beach Boys, het internationaal windsurffestival, het wereldkampioenschap windsurfen Juniors, door het kitesurfen, de allereerste Belgische Kampioenschappen golfsurfen, de O’Neill Surfacademy en Surfcamps, de Surf’s UP tentoonstelling en Surftribe foto tentoonstelling in Cultureel Centrum Scharpoord, en heel het recentelijk bouwen van een wavepool R&D center….

Beachmovie week op Surfers Paradise

Surfers Paradise organiseert van maandag 8 augustus tem zaterdag 13 augustus een allereerste beachmovie week waarbij elke avond om 21u in openlucht een surffilm op het programma staat. Toegang is gratis en de films worden vertoont op een scherm van 12 m2. Met de voetjes in het zand, een strandstoeltje en een drankje bij de hand is het puur genieten, want het programma is er eentje om u tegen te zeggen:

Maandag 8/8: O’Neill presents “Vantage Points” + BBQ Night 

 

 Dinsdag 9/8: O’Neill presents “Crane Brain” + Paëlla & Pizza Night 

 Woensdag 10/08: “The Endless Summer” + BBQ Night 

 Donderdag 11/08: Red Bull presents “Paradigm lost”  &   “Coldwater Journal” + BBQ Night

 Vrijdag 12/08: Red Bull presents “The longest wave” + Paëlla & Pizza Night 

 Zaterdag 13/08: Haven presents “The Yin & Yang of Gerry Lopez” + BBQ Surf & Turf Night 

Frank Vanleenhove: “Dit is een idee waar ik al 2 jaar mee rondloop maar vanwege corona nog niet gerealiseerd had. En als ik iets in mijn hoofd heb…

Nu het er aan komt ben ik heel fier dat we dit kunnen verwezenlijken, we zijn het Gemeentebestuur Knokke-Heist dan ook erg dankbaar. Al onze aanwezigen zullen huiswaarts keren met een enorme positieve surfvibe want elke avond is echt de moeite.

Het zijn stuk voor stuk cult surf- en watersportfilms om de vingers van af te likken, films die de wereld rondgaan en als klassiekers in hun genre beschreven worden.

Hopelijk zit het weer een beetje mee, anders zal het van onder de paraplu zijn. Het scherm is immers waterbestendig en ook verplaatsbaar zodat we ons een beetje kunnen aanpassen aan de opkomst. Het terras van Surfers Paradise kan alvast overdekt worden maar ik zie het vooral als een windstille warme en droge avond, met onze prachtige zonsondergang, om dan op het witte scherm alle surfgroten ter aarde te bekijken.

Zeker ook met dank aan O’Neill, Red bull en Haven voor hun inbreng, want ik wilde het filmfestival vooral gratis kunnen aanbieden en hoop dat het veel jongeren zal inspireren. De fims zijn natuurlijk geschikt voor alle leeftijden.

 “The Endless Summer” is de “oldie” van de week.  Een Amerikaanse documentaire uit 1966 onder regie van Bruce Brown, ’s werelds eerste en meest bekende surfregisseur. Hij volgde professionele surfers Mike Hynson en Robert August op een reis rond de wereld op zoek naar de beste surfplek. Robert August aka “Wingnut” was samen met een team professionele surfers 10 jaar lang te gast op Surfers Paradise voor de O’Neill Surfacademy en leerde telkens een week lang zo’n 300 jongeren surfen. Die generatie woont nu over gans België en kreeg tijdens één van die jaren de surfmicrobe te pakken voor het leven.

De Red Bull avonden zullen uiteraard niet minder spectaculair zijn.

Paradigm Lost is een film die s’ werelds meest complete waterman en Red Bull atleet Kai Lenny volgt tot in de verste uithoeken van de wereld. De meest spectaculaire big wave surfing, kitesurf, windsurfing, en stand up paddleboarding beelden zullen iedereen met verstomming slaan.

In Cold Water Journal neemt surfer en filmmaker Ben Weiland de kijker mee naar de meest extreme surfplekken in alle uithoeken van de planeet op zoek naar perfecte golven en avontuur.

The Longest wave vervolgens, is een film over het leven van de Robby Naish, niet minder dan 24 keer wereldkampioen in diverse windsurf disciplines en pionier big wave hunter.  Ik ken Robby persoonlijk, hij kwam reeds een paar keer naar Knokke-Heist waar we samen gingen windsurfen alsook in Hawaii waar ik hem ging opzoeken. Deze film van filmmaker Joe Berlinger werd oscar genomineerd.

De laatste avond tenslotte koos Haven surfshop voor een onbetwiste topper namelijk de Ying en Yang of Gerry Lopez. Gerry (73) is een rasechte Hawaiiaan en speelde mee in zowat elke surffilm die de cinemazalen haalde, ook wanneer James Bond surfers nodig had. Zijn bijnaam is mr Pipeline, één van de meest angstaanjagende en legendarische spots op het eiland Oahu. Hij ontwierp speciaal de lightning bolt surfplank om daar te surfer, waarvan er een exemplaar te zien is op Surfers Paradise.

Het wordt alvast een week om ongelooflijk naar uit te kijken en wie weet krijgen we een jaarlijks surf filmfestival, want wat is er heerlijker dan van onder een sterrenhemel een film te kunnen bekijken?”

 

Beachmovies @ Surfers Paradise van 8 tem 13 augustus, gratis toegang en iedereen welkom.  Mogelijkheid tot BBQ om 18u voor de film, reservaties sarah@surfersparadise.be

 

nl_BENL