Zon tijdens de Paasduik zorgt voor euforie!

Het moge gezegd zijn: de ganse winter relatief mooi weer voor en na de weekends, en op zaterdag en zondag meestal druilerig weer. Het voorbije weekend ongeveer hetzelfde scenario, met op zaterdag en zondagmorgen vroeg nogal wat regen, tot echter op zondag omstreeks 10u de zon er toch doorkwam en gelukkig zorgde voor opnieuw een gezellige opkomst. Iedereen werd alvast hartelijk ontvangen door de paashaas, en een of ander eitje in ontvangst nemen.

De jaarlijkse Paasduik van Surfers Paradise lokt jong en oud, inwoners , tweede verblijvers en dagjesmensen die speciaal daarvoor naar de kust afzakken en er een dagje van maken.

Onder hen ook de “pro’s” met opnieuw een grote delegatie van de Brugse ijsberen. Ook 2 dames die van hun ijsduik de ganse winter door een wekelijkse traditie maken…en dan natuurlijk een grote groep enthousiastelingen die “just for fun” het 8 graden koude water induiken.

Ook veel surfers die voor één keer hun wetsuit aan de haak laten hangen en in badkledij pas beseffen welke natuurelementen zij wekelijks trotseren.

Na de Yoga sessie en de gezamenlijke en druk bijgewoonde opwarming onder een stralende zon bij een temperatuur van 13 graden dook iedereen na de obligate groepsfoto het water in. Sommigen tot aan de knieën, sommigen tot aan heuphoogte, maar de meesten toch even kopje onder, terwijl na een 15tal minuutjes het water weer eenzaam en verlaten is.

Niet zo op het strand echter waar deuntjes vanuit de Red Bull Big Bob weerklonken, waar iedereen zich kon opwarmen rond de vuurschalen en zich tegoed doen aan belegde broodjes van Beenhouwerij Hillewaere. Tevens warme wafels, shotjes gember- , chaitthee en jenever. Dit alles onder het toeziend oog van Schepen van Sport Tine Gobert die kwam supporteren maar beloofde volgend jaar ook van de partij te zijn in het water.

Er werd nog lang nagekaart in net zonnetje met in gedachten dat de regen die eerst viel op het peloton in de Ronde Van Vlaanderen weldra de kust zou bereiken. En zo geschiedde…

Na een nat weekend terug een mooie maandag ?

Volgende week paasgrabbel en paasbrunch, iedereen welkom !

nl_BENL