E-Foilcenter

E-foilcenter

Tarieven

Algemene voorwaarden

No wind, no waves, no fun? Vergeet het!

Sinds enkele jaren is er de mogelijkheid om op platte windloze dagen te efoilen op Surfers Paradise.
Na het nemen van een lesje onder deskundige begeleiding kunnen de efoils ook gehuurd worden op voorwaarde dat de regels nauwkeurig gevolgd worden ivm van wal steken, aankomen, gebruik juiste zone…
De lesjes kunnen ook per 2, dan is er tevens de optie om de tweede persoon met onze begeleider op de jetski te laten meevaren, alvast een extra belevenis !

Surfers Paradise Fliteschool Knokke-Heist

Sedert 2022 is er ook een nauwe samenwerking met www.efoilservice.be en beschikken we over een arsenaal aan Fliteboards, het meest gerenommeerde efoil merk ter wereld. www.fliteboard.com Dat wil zeggen dat er naast de beginnersboards ook advanced boards te testen vallen, iets wat nog meer fun oplevert !

Wil je een lesje boeken dan kan dat via ons reservatie systeem. Als de condities dan perfect zijn word je gecontacteerd en zijn we zo goed als zeker dat we kwaliteit kunnen bieden.

Efoilen is makkelijk te leren en na enkele pogingen zweef je over het water. Wij beschikken uiteraard over alles wat nodig is zoals wetsuit, impact jacket en helm. Ook staat onze accommodatie met kleedruimte en douches ter beschikking. Bovendien betekent Efoilen dé perfecte training als je wil leren wingfoilen, kitefoilen, windfoilen of uiteraard ook surffoilen.

Je zal zien: op je foil over het water zweven betekent een betoverende ervaring!

Efoil service: fliteschool

Voor jong en oud, en alle niveau’s, geen voorkennis vereist!

De E-foil bestaat uit een surfboard met onderaan een 50 cm lange gemotoriseerde foil – soort vliegtuigvin zoals eerder al gebruikt op surf-, kite- en windsurfplanken – met daarop een schroef gemonteerd. In het board zit een batterij die via de vin verbonden is met de schroef. Die batterij heeft, afhankelijk van lichaamsgewicht, windsterkte en gewenste snelheid, een levensduur ongeveer 90 minuten. Er kunnen snelheden bereikt worden tot 45 km per uur. Wanneer je op het board staat, of ligt, heb je een remote control in de hand. Daarmee kan je via bluetooth de snelheid regelen. Wanneer het board op snelheid komt, zorgt de foil ervoor dat je als het ware een opwaartse stuwing krijgt, en komt het board dus los van het water. De gebruiker staat ondertussen op het board en zweeft geruisloos boven het water, als op een vliegend tapijt!

Safety first! “Veiligheid primeert: eerst en vooral zit er rond het propellertje een bescherming, zodat je er niet mee in aanraking kan komen. Dan zijn een full wetsuit, een impact vest en een helm eveneens een must. Je kan immers aan een redelijke snelheid, van hoger dan normaal in het water vallen. Van zodra je de safety knop van de afstandsbediening loslaat stopt de propeller. Die kan je pas heropstarten eens je weer veilig op de plank zit. Zowel de plank als de afstandsbediening, zijn met je been en arm verbonden via een elastische leash.
Beste omstandigheden zijn een relatief platte zee, zonder veel wind noch deining. E-foilen doe je best buiten de branding en golfbrekers, en ook niet in de nabijheid van andere watersporters. Ideale aanvulling dus, op de sporten waarbij veel wind bijvoorbeeld de eerste vereiste is. Uiteraard zijn meren en kanalen mits toelating is ook ideale speelterreinen. Watersporters die reeds foil ervaring hebben, zullen na enkele pogingen meteen weg zijn.

E-Foilen

Klik hier om in te schrijven

 Je geeft je beschikbare dagen op en we contacteren je zodra de goede condities en jouw dagen samenvallen. Vermeld graag bij de opmerkingen indien je samen met iemand les wil volgen, en indien je bepaalde momenten van de dag niet beschikbaar bent. We geven steeds les van 9u ’s morgens tot 9u ’s avonds, afhankelijk van het weer.

Geen fan van gemotoriseerde vaartuigen? Dan kan je ook foilen met de wind, kabelbaan of getrokken door een jetski:

Tow-Foilen (onderdeel van wingfoilen)
Hierbij wordt je getrokken door een hendel door de kabelbaan of motorboot. De ideale manier om voor een eerste keer kennis te maken met de foil. Je staat comfortabel op een groot board en de instructeur geeft je de correct snelheid om een eerste veilige vlucht te maken. Aan de kabelbaan heb je geen invloed van deining of wind, wat het succes garandeert! Met de motorboot of jetski kun je in vlakke zee heel wat afstand afleggen, ideaal om je benen gewend te maken aan het gevoel van het vliegen met de foil.

Klik hier om in te schrijven

Kitefoilen

Je bent een gevorderde kiter die niet meer hoeft te kijken waar je kite in de lucht hangt, en je beheerst vlot de relaunch van uit het water ? Dan ben je klaar om te kitefoilen! Beetje wennen in het begin maar al snel heb je ook dit aspect van jet kiten onder de knie. Best is een instap kitefoil board te nemen en te starten bij weinig wind en kalme zee. Eens je het geruisloze “vliegend tapijt gevoel” ervaren hebt ben je klaar voor meer…want 360, backloop, jumps, tacks…alles kan ook met de foil, ook wanneer er meer wind staat. Voordelen zijn dat je vanaf 10 knopen aan de slag kan , telkens met een veel kleinere kite dan dat je normaal zou gebruiken, de foil geeft immers zo goed als geen weerstand wanneer je boven het water zweeft…magisch !

Klik hier om in te schrijven

Wingfoilen
Wanneer je weet hoe je wind pakt met de wing, dan ben je klaar voor het grote werk en vertrek je op het foilboard. Bij voldoende snelheid krijg je lift en voor je het weet sta je, mits behoud van het juiste evenwicht en voetendruk, geruisloos boven het water. Het wingfoilen geeft je een fantastisch en vrij gevoel, geen harnas, geen kite hoog in de lucht. Er is geen vergelijk met windsurfen of kitesurfen, wingfoilen is gewoon een andere sport.

Klik hier om in te schrijven

Windfoilen
Windfoilen doe je op een windsurfplank speciaal ontworpen om er een foil onder te bevestigen. Ervaren windsurfers zullen er snel mee weg zijn en het zweefgevoel ervaren. Eénmaal op de foil heb je bijna geen wind meer nodig en blijf je over het water zweven. Daarna leren gijpen, overstag gaan, jumpen, 360 draaien…Een nieuwe dimensie voor wat betreft de windsurfsport.

Surffoilen – SUPfoilen
Moeilijkste maar meest onwaarschijnlijke telg van de foil familie. Golven die je normaal niet of moeilijk kunt surfen worden nu je nieuw speelterrein. Je peddelt normaal naar buiten en wanneer je klaar bent peddel je voor een golf. Door de snelheid komt je surfboard op de foil te zweven en dan komt het er op neer van snel recht te staan , genoeg druk op je voorste voet te zetten en de foil onder controle te houden. Eenmaal aan het zweven ga je bijna vanzelf vooruit. Is de golf afgelopen, kan je “pompen” om zo terug naar buiten te foilen tot je een nieuwe geschikte golf tegenkomt, die je opnieuw kan afrijden. Een ganse uitdaging, maar het ultieme gevoel als beloning. 

Wanneer je de geschikte foil onder een sup monteert, en je kan snel peddelen met de golven mee, dan kan je ellenlange tochtjes maken, downwind weliswaar, maar met een ongelooflijke zweefervaring van golf tot golf. Dreig je stil te vallen, peddel je even bij, en ben je weer vertrokken.

nl_BENL