Surfers Paradise ontvangt Eneco Clean Beach Cup

Op de persvoorstelling van de Eneco Clean Beach Cup 2022 te Bredene mocht Joyce Vanleenhove na lang wachten, vanwege gekende covid redenen, uiteindelijk deze trofee in ontvangst nemen.

Surfers Paradise slaagde er immers in om tijdens de naseizoen beach clean up de meeste vrijwilligers op de been te brengen. Op zondag 12 september 2021 kwamen immers niet minder dan 175 vrijwilligers het strand opkuisen tussen Surfers Paradise en de Zwinmonding.

Joyce Vanleenhove: “uiteraard zijn we zeer blij met deze erkenning want we doen heel veel om het strand proper te houden. We sensibiliseren niet alleen onze bezoekers en leden, we proberen ook zo veel mogelijk afval te sorteren en geen wegwerpverpakkingen te gebruiken waar mogelijk. Ook voeren we elk jaar de actie “take 3 for the sea” waar we elke strandbezoeker aanmanen om minstens 3 stukjes afval op te rapen, hoe klein dan ook. We hebben ook een speciale afvalbak staan voor mensen die vanuit het Zwin richting Knokke-Heist terugkomen met afval want wij zijn dan meestal de eerste plaats die ze tegenkomen”

In feite hadden we die trofee als Knokke-Heist al eerder moeten krijgen want er werd telkens per watersportclub geteld, terwijl er bvb in Oostende maar één club is terwijl we in onze badstad de koek verdelen tussen 4 deelnemende clubs…Maar desalniettemin zijn we fier op onze prestatie en nodigen we nu al iedereen uit op de volgende editie op 20 maart, waarbij we vanaf 13 uur zoveel mogelijk vrijwilligers willen verzamelen om opnieuw onze strook van 2 km een flinke beurt te geven, al moet gezegd worden dat doorheen het jaar de  gemeentelijke opruimers al heel wat werk verrichten, ook vooral na elke storm met wind uit zee.”

 

Iedereen paraat dus op 20 maart 2022 vanaf 13u voor de jaarlijkse strandopkuis op Surfers Paradise, er wordt gezorgd voor afvalgrijpers, afvalzakken en een collectedienst. Een educatieve uitstap – strandwandeling voor jong en oud.

Op foto 1: Joyce Vanleenhove ontvangt de trofee

Tweede foto vlnr: schepen Bredene, Joyce Vanleenhove, Sven Franssen, Johan Kindt, Dr Jan Seys en Dhr Burgemeester Steve Vandenberghe (Bredene)

nl_BENL