Paradise Rats sluiten surfseizoen af

Voor het jongeren surfteam van Surfers Paradise zit het surfseizoen er op. Beetje laat zou je kunnen denken maar kenners weten dat de herfst best nog wat golven kan veroorzaken en dat het Noordzeewater nu nog een pak warmer is dan pakweg april of de paasvakantie.

De 31 “rats” , allen tussen 8 en 16 jaar, trainden in verschillende groepen vanaf april iedere zondagnamiddag van 13.30u tot 16.30u, om toe te leven naar de apotheose van hun seizoen: een echte surfreis onder begeleiding van hun surfcoaches naar Imsouane in Marokko. Een onooglijk klein visserdorpje gelegen aan een grote afgeschermde baai waar de golven mooi binnenrollen. In de herfstvakantie verbleven ze daar met 27 een volle week onder hetzelfde dak om elke dag van zonsopgang tot zonsondergang te surfen, telkens zo’n 6-8 uur dus. Daarvoor kregen ze niet alleen wekelijks surftraining, maar ook oefeningen en work outs om sterker te worden en om krachtig en lang te kunnen peddelen. Ook wanneer er soms op zondagnamiddag geen golven stonden werden er diverse nevenactiviteiten georganiseerd zoals skimboarden, foilen, skateboarden, wakeboarden op Lakeside Paradise, of werden er andere surf gerelateerde activiteiten op touw gezet. Ook gezamenlijke stages in samenwerking met Wind- en Watersport Vlaanderen, deelname aan wedstrijden en het analyseren van videobeelden waren gesmaakte momenten. Het werd alvast een hechte vriendengroep die hun passie met elkaar delen op en van het water en elke zondagnamiddag een vaste en gezonde bezigheid had.

Volgend jaar starten de trainingen terug wekelijks vanaf april. Wil je er bij zijn en opgeleid worden tot een echte surfer, stuur dan een mail naar info@surfersparadise.be en je krijgt alle nodige informatie.

Nieuw voor 2019 zijn alvast de Paradise surf “chicks” waarbij hetzelfde doel beoogd wordt maar dan met jongedames van dezelfde leeftijd. Dus vanaf april 2017 kunnen ook alle meisjes tussen 8 en 16 jaar terecht voor hun wekelijkse opleiding en hun portie surfplezier.

nl_BENL