Einde seizoenswoordje frank

Beste Windsurfers, kiteboarders, foilers, wingers, surfers, skaters, volleyballers, beachbums, levensgenieters, vrienden en vriendinnen, beste Surfers Paradise leden,

Het seizoen zit erop…en te midden zomerse sferen make we momenteel Surfers Paradise winterklaar.

Straks wordt het voor het eerst na 930 dagen beachlife weer even stil op Surfers Paradise, maar blijven we zoals elke winter uiteraard open ieder weekend en elke vakantie dag!

Seizoen 2023 was er eentje waar het Belgische klimaat zich van alle kanten liet zien: gedurende de eerste twee maanden april/mei telden we maar liefst 30 dagen Noordoostenwind…die de temperatuur op een ijzige 12 graden Celsius deed stagneren…Juni daarentegen werd warmer met 17 dagen wind, dit is 1 op 2 dus iedereen kon dan naar hartenlust zijn of haar hartje ophalen. Juli echter brak alle windrecords met 21 dagen actie op het water met niet al te best weer voor mensen die het strand als favoriete bestemming hebben.

Die wind hield aan de eerste 2 weken van augustus met als orgel- of voor sommigen dieptepunt storm Antoni…Waarbij op ons weerstation een piek bereikt werd van maar liefst 47 knopen ! (= 87km/u ) . En dit te midden van het zomerseizoen, gelukkig brachten we alles wat op het strand stond of lag in veiligheid, wat niet wegnam dat onze omgeving in een duinlandschap herschapen werd, met veel schup- en bulldozerwerk als gevolg… 

Desalniettemin mochten we ons verheugen op het feit dat al onze events een grandioos succes waren: de koudste paasduik ooit, machtige grommet day, onvergetelijke ladies day, een top 36th Birthday party en bovenal veel gelukkige strand- en watermomenten, gelukkige bezoekers en leden die zich zoals elk jaar helemaal thuis voelden op ons stukje paradijs! Ik zou zeggen, nog van dat, want nu al pakken we vol energie het volgende jaar aan, nummer 37!

CU on the beach,

Namens de ganse Surfers Paradise crew, steeds tot Uw dienst.

Frank Vanleenhove

nl_BENL