Paradise days

Doorheen het volledige seizoen zijn er op SurfersParadise jaarlijks veel evenementen.
Deze “Paradise Days” zijn ondertussen een vaste waarde geworden op de kalender. 
Ontdek hieronder alles over onze evenementen.
Voor de precieze datums kan je de kalender raadplegen.

SUrfers PAradise beach clean up

De jaarlijkse Eneco Beach Clean Up werd spijtig genoeg uitgesteld tot latere datum vanwege de corona maatregelen. Bij Surfers Paradise blijven ze echter niet bij de pakken zitten en willen ze toch voor de aanvang van het seizoen een corona-proof beach clean up organiseren.

Frank Vanleenhove: “ we begrijpen dat de Beach Clean Up niet kan doorgaan in het formaat van de laatste jaren. Maar we zien ook dat er de laatste weken, weekends, maanden…heel veel volk naar de kust gekomen is. Meer nog , heel veel mensen wandelden tot aan het Zwin en hadden drank mee, Pick Nick…en daar blijft spijtig genoeg altijd een deel van hangen, op het strand , tussen de duinen…Wandelen in openlucht mag, wordt zelfs aangeraden, kan individueel of in familieverband, met je knuffelcontact…Kinderen onder 13 jaar kunnen zelfs met zijn tienen op pad! Dus roepen wij iedereen op om zich op zondag 28 maart vanaf 14u aan te melden op het strand aan Surfers Paradise, waar wij iedereen voorzien van prikkers en vuilzakken.
Al deze vrijwilligers kunnen dan op een veilige manier langs het strand wandelen, door de duinen en telkens als ze iets zien oprapen. Gezond en ecologisch dus.

En op die manier krijgen strand en duin toch nog een schoonmaakbeurt voor de paasvakantie, en voor dat alles onder gewaaid wordt.”

Afspraak dus: zondag 28 maart vanaf 14 u op het strand van Surfers Paradise !

Paasduik 4 april

Corona proof paasduiken op Surfers Paradise!

Op zondag 4 april 2021 organiseert Surfers Paradise een coronaproof versie van de traditionele jaarlijkse Paasduik. 

Het is algemeen geweten dat een ijsbeerduik je immuun systeem versterkt en een weldadige werking heeft op je lichaam, dus mogen we in deze periode deze gelegenheid zeker niet laten voorbijgaan!

Er wordt gewerkt met gespreide starten vanaf 11u.
Een gezamenlijke opwarming is uiteraard niet mogelijk dus is best van voorafgaandelijk zelf even individueel op te warmen.

Toeschouwers en supporters blijven uiteraard op veilige afstand. Per groep is er wel een fotomoment voorzien met de paashaas, terwijl ijsberen voor de veiligheid zorgen en alles in goede banen leiden.

Inschrijven zijn afgesloten.

De paasduik is de opener van het zomerseizoen, mis het ook dit jaar niet, volgend jaar hopen we weer op de jaarlijkse gezelligheid, maar nu moeten we er even zo door, dus sla geen jaar over en zorg dat je erbij bent!

Paasbrunch & grabbel 11 april

GEANNULEERD WEGENS CORONA

Voor alle chocolade liefhebbers organiseert Surfers Paradise voor de 2de maal een echte GRATIS Paasgrabbel. Grabbel jou paaseieren van het strand en geniet ervoor of erna van een heerlijke verse Paasbrunch & springkasteel.

Wie is de ultieme paasgrabbelaar en vind het GOUDEN EI tijdens de Paasgrabbel te Surfers Paradise?

In het gouden paasei zit een bon voor een gratis deelname aan een extern “Surf & Beach Camp” tijdens de maanden juli & augustus 2021. Alle kinderen tussen 0 & 12 jaar die wensen deel te nemen aan de gratis Paasgrabbel kunnen zich aanmelden aan de “Paasgrabbeltafel” vanaf 10u30 tem 12u om een leeg “Paasmandje” in ontvangst te nemen en daarna op zoek te gaan naar alle paaseieren die verstopt liggen in de duinen rechts van het clubhouse van Surfers Paradise.

Na de zoektocht en een vol “Paasmandje” steken wij jou gevonden paaseitjes in een leuk zakje om mee te nemen naar huis; 6 grote eieren per kindje & “all you can take” kleine paaseieren.

 Let’s Paasgrabbel!

Lei day en watersportdag 16 mei

Op zondag 16 mei viert Surfers Paradise “Lei Day”, dit is een Hawaiaanse feestdag waarbij iedereen met een bloemenkrans om de hals meedoet aan een ceremonie dat zich op het water afspeelt. Een “Lei” is een Hawaiaanse bloemenkrans.

3 seizoenen geleden organiseerde Surfers Paradise dit evenement voor het eerst in samenwerking met Cultuur Knokke-Heist naar aanleiding van de Surf’s UP tentoonstelling in het Cultureel Centrum te Knokke-Heist. Alle deelnemers waren razend enthousiast zodat men hier een jaarlijkse traditie van maakt, surfen neemt in Knokke-Heist immers een belangrijke plaats in.

Ook dit jaar weer worden alle surfers verwacht om tegen 16u al peddelend van wal te steken met hun surfplank en even verder op zee een grote cirkel te vormen. De ceremoniemeester van dienst zegt enkele woorden waarna alle bloemen in de lucht gegooid worden en iedereen overgaat tot de “big splash” . Op die manier voelen alle surfers zich verbonden en brengen ze een ode aan de zee en al wat daarin leeft, de golven, de natuur, en hopen ze zo een goed surfjaar in te gaan.

Surfers Paradise verschaft gratis wetsuit en surfplank voor diegenen zonder materiaal dus iedereen is welkom. Nadien kan iedereen genieten van een beachBBQ. Voor de eerste maal geven wij gratis initiatie lessen golfsurfen en/of Stand up Paddle vanaf 13u, inschrijven voor deze gratis lessen via http://www.ikwatersport.be/

Programma op Zondag 16 mei @ Surfers Paradise:

13u: Gratis initiatielessen

16u: Circle of Surf

18u: Surf & Turf BBQ

Iedereen komt liefst met lei (die zijn ook voorzien) en kan bij het drinken van een heerlijke cocktail om 16u genieten, gevolgd door een heerlijke Surf & Turf BBQ.

De dag zelf is volledig gratis,
Inschrijven voor de BBQ kost €23 per persoon, reservatie noodzakelijk via julie@surfersparadise.be
Surfplank en/of wetsuit nodig voor de circle of surf ? mail naar jonathan@surfersparadise.b

Free Beach yoga 1 mei volzet!!

Na jaarlijkse gewoonte biedt Surfers Paradise op 1 mei een gratis kennismakingssessie aan om het Beach Yoga seizoen in te zetten! Een uurtje helemaal genieten en tot rust komen op het strand met een Slow Flow Vinyasa les toegankelijk voor alle niveaus.

Benodigdheden: comfortabele kledij en een grote strandhanddoek.

Iedereen kan gratis deelnemen aan onze Beach Yoga sessie op zaterdag 1 mei van 10u30 tem 11u30. Door groot succes is de sessie van 10u30 tem 11u30 volzet en hebben we een extra sessie ingepland van 9u30 tem 11u30. Reservatie is NOODZAKELIJK hieronder.

Yoga sessies in mei en juni op afroep
In juli en augustus elke dinsdag van 10u30 – 11u30
Prijs: €12pp

Grommet Day 30 mei

Op zondag 30 mei 2021 wordt Surfers Paradise Kids Paradise!

Om 14h begint een dag vol pret: springkasteel, knutselen & watersporten! Na al dat sporten is het lachen geblazen met de fantastische show van Papa Chico en smullen van een heerlijk vieruurtje.

Inschrijven is niet nodig, deze superleuke dag is helemaal GRATIS!

Time & Place to be: Zondag 30 mei – 14h – Surfers Paradise!

Eneco Clean Beach CUP 6 juni

In samenwerking met alle Belgische surfclubs en onze partners gaan we duchtig strandafval en zwerfvuil opruimen. Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de 12de editie op zondag 6 juni 2021.

Hou zeker onze algemene facebookpagina in het oog voor nieuwe updates.

Schrijf 6 juni 2021 alvast in jullie agenda voor een leuke familyday!

Tot dan!
Surfers Paradise Crew & Eneco Clean Beach Cup team

Ladies day 6 juni

SAVE THE DATE 

Gratis sportdag voor alle ladies!

More info coming soon.